Uitnodiging Derde Donderdag in September

Wij nodigen u van harte uit voor De Derde Donderdag in September – de officiële opening van het studiejaar van mboRijnland. Deze dag vindt op donderdag 19 september plaats in het Archeon in Alphen aan den Rijn. Het programma begint om 12.00 uur.

Thema: Geschiedenis van de toekomst

Het thema is: ‘Geschiedenis van de toekomst’. We leggen daarmee een verband tussen de kennis en ervaring die onderwijs, overheid en bedrijven in het verleden hebben opgedaan en de uitdagingen van de toekomst. Welke veranderingen staan ons te wachten? Hoe kunnen we onszelf en studenten daar goed op voorbereiden? En hoe kunnen bedrijven en onderwijs elkaar daarbij ondersteunen? Wij nodigen u van harte uit voor dit bijzondere festival.

Lunch – 12.00 uur

We beginnen met een lunch nabij de arena in het Archeon. Ricardo Winter, lid van het College van Bestuur, en de voorzitter van de Studentenraad, Martin Kort, gaan met u in gesprek over de toekomst van het beroepsonderwijs van mboRijnland en onze kwaliteitsagenda. En uiteraard kunt u netwerken, met andere bedrijven en medewerkers van mboRijnland.

Programma
Tijd Onderdeel Locatie
12.00u Lunch Archeon
13.30u Officiële Opening Studiejaar
• Opening studiejaar door Otto Jelsma, voorzitter College van Bestuur mboRijnland.
• Lezing van Steven van Belleghem over de invloed van de technologische ontwikkelingen op de samenleving en de banen waar we studenten voor opleiden. Van Belleghem is marketingprofessor aan de Vlerick Business School en begeleidt bedrijven om zich aan te passen aan de hedendaagse consument.
Archeon (Arena)
14.30u Festival Geschiedenis van de toekomst
17.30-19.30u Barbecue
Officiële opening van het studiejaar – 13.30 uur

Na de lunch bent u van harte welkom bij de officiële opening van het studiejaar, door Otto Jelsma, voorzitter College van Bestuur mboRijnland. Ook spreekt dan marketingprofessor Steven van Belleghem over de invloed van de technologische ontwikkelingen op de samenleving en de banen waar we studenten voor opleiden. Hij brengt u zeker op inspirerende ideeën.

Festival Geschiedenis van de toekomst – 14.30 – 17.30 uur

Bedrijven en instellingen presenteren hun innovaties en vernieuwende ideeën. Van zelfrijdende auto tot drone, van logistieke high tech tot aardgasvrije wijken, van zorgtechnologie tot duurzame energie. Ook studenten geven workshops. En medewerkers van Archeon geven workshops ambachten uit het verleden. En zoals het bij een festival hoort: u kiest zelf welke activiteit u bezoekt.

Barbecue – 17.30 – 19.30 uur

U bent ook van harte welkom bij de afsluitende barbecue. Even rustig ontspannen en bijpraten. En genieten van een optreden van Menno Aben, student bij mboRijnland en finalist van The Voice of Holland.